EPAVE IN MAREA NEAGRA

Click to enlarge
Unul dintre punctele de atractie de pe litoralul romanesc al Marii Negre il constituie epavele. Fie ca sunt scufundate total sau partial, acestea au fascinat scafandri de la incepatori sau avansati si pana la profesionisti. De la Navodari si pana in sudul litoralului romanesc, la Vama veche, Marea Neagra si-a cerut tributul. Fie ca este vorba de accidente navale, situatii meteo sau incercari de fraudare a societatilor de asigurare, epavele de pe litoralul romanesc ascund povesti fascinante ce nu trebuie sa ramana ascunse de ochii si urechile pasionatilor de scufundari. De la mineraliere la cargouri, de la submarine sovietice la vase din lemn, vechi de zeci, sute, sau chiar mii de ani, epavele din Marea Neagra pot fi explorate alaturi de profesionistii in scufundari.
Cea mai cunoscuta epava este "Evanghelia", esuata in dreptul statiunii Costinesti, dar cel mai tentante sunt epavele scufundate complet.
In ciuda unei vizibilitati relativ reduse, Marea Neagra are marele avantaj al bogatiei in epave scufundate, multe dintre acestea fiind asezate pe fundul marii la adancimi relativ reduse, fiind astfel accesibile si scafandrilor recreationali.
Cel mai des vizitate epave sunt cele ale navelor You Xiu, Sadu si Paris, acestea fiind aseate pe fund de cel mult 24 de metri, fiind astfel ideale ca "epave scoala" pentru scafandri care urmeaza cursuri de specializare in scufundarile la epave.
Descoperirile facute in ultimii ani, in apele teritoriale romanesti, ridica la 22 numarul de epave de nave. In adancuri gasim si avioane prabusite in al Doilea Razboi Mondial precum si submarine, aducand numarul total al descoperirilor la 38 de epave scufundate.
Majoritatea navelor, submarinelor si avioanelor scufundate sunt din secolul 20, numarul exact al epavelor ramanand inca necunoscut. Noi descoperiri sunt oricand posibile!

Marea Neagra este un adevarat cimitir subacvatic iar profanarea lui se pedepseste cu inchisoarea de la 3 pana la 10 ani.

Pentru scufundari la epave, recomandam tuturor scafandrilor, specializarile obligatorii: Wreck Diving, Deep Diving, Night/Low Visibility, Perfect Buoyancy si specializarile conexe: Nitorx (EANx), DrySuit Diving, Navigation, Boat Diving

Pentru informatii suplimentare despre scufundarile la epave organizate de WeDive vizitati pagina Scufundari la Epave

Nu rata vizitarea acestor frumuseti scufundate, alatura-te echipei noastre pentru amintiri de neuitat!



 

Copyright 2016 - divingromania.com. All rights reserved!
sitemap